Activiteiten van Het Gasthuis.

Naast de best mogelijke zorg en een comfortabel appartement staat het welzijn van onze bewoners hoog op onze agenda.

Het Gasthuis organiseert activiteiten voor bewoners (en voor senioren uit Millingen aan de Rijn en omgeving) die gericht zijn op het bevorderen van de zelfredzaamheid en het verhogen van de kwaliteit van leven. Deze activiteiten worden welzijnsactiviteiten genoemd.

Zo zijn er o.a. geheugentrainingen, gymnastiekuurtjes, een wandelochtend, een kookclub, wordt het nieuws van de week besproken, themaweken, bingo’s, knutselactiviteiten en een wekelijks avondje muzikaal vertier. In de Gasterij treden regelmatig artiesten op en er worden ook jaarlijkse activiteiten gehouden (zoals carnaval, een High-tea en oudjaarsavond).

Maar ook is er aandacht voor het welzijn van de individuele bewoner: verschillende bewoners hebben al een langgekoesterde wens in vervulling zien gaan zoals het leren bloemschikken of een dagje erop uit te gaan en nog een keer een rit te maken in de Gelderse bossen met een paard en wagen. Speciale momenten creëren waarvan de bewoner nog héél lang met pretoogjes kan vertellen.

De welzijnsactiviteiten vinden plaats onder professionele begeleiding van speciaal opgeleide activiteitenbegeleiders. Samen met de inzet van enthousiaste vrijwilligers zorgen zij voor kleur aan de dag voor onze bewoners.

Via deze link kunt u de activiteiten per maand bekijken die door Het Gasthuis worden aangeboden.

U kunt op elk gewenst moment van de week deelnemen aan één of meerdere activiteiten. U kunt een activiteit ook combineren met het gebruiken van een maaltijd in restaurant De Gasterij.

Print Friendly, PDF & Email