Wonen in en bij het Gasthuis.
Precies zoals u zelf wilt.

In het Gasthuis wonen mensen met verschillende zorgvragen, met en naast elkaar in een veilige omgeving.

Het Gasthuis kent 4 woonvormen:

Klein Millingen
Op Klein Millingen wonen 24 bewoners met een ver gevorderde dementie, verdeeld over 4 afdelingen. Iedere afdeling heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. De bewoners van Klein Millingen hebben een eigen appartement met een zitslaapkamer en een natte ruimte. Het appartement kan ingericht worden met vertrouwde spulletjes van thuis. Klein Millingen heeft een BOPZ erkenning. De afdeling kan zowel gesloten als open zijn afhankelijk van het gevaarscriterium. Het Gasthuis heeft een PG-afdeling met een open karakter; indien nodig kunnen we de afdeling sluiten. De instelling heeft een non-fixatie beleid.

Klein Amerika en Het Zeeland
Op de woonetages Klein Amerika en Het Zeeland wonen 30 bewoners met een langdurige, somatische zorgvraag. Twee kamers zijn geschikt voor echtparen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met een zitslaapkamer en een eigen doucheruimte. Uw appartement kunt u inrichten zoals u dat wilt. Uw inboedel moet u zelf verzekeren. Het is aan te raden uw WA-verzekering door te laten lopen. Op de 1e verdieping is een gezamenlijke huiskamer voor dagbesteding waar clienten overdag kunnen verblijven en waar zij deelnemen aan activiteiten. De overige bewoners zoeken dagelijks de gezelligheid van de Gasterij op voor de activiteiten, het ontvangen van bezoek of de middagmaaltijd.


Klik hier om de informatiebrochure voor bewoners van het Gasthuis in te zien.

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen maar wel met de juiste zorg- en dienstverlening in de buurt? U wilt graag de gezelligheid van mensen om u heen waarbij u deel kunt nemen aan activiteiten of gezamenlijke maaltijden als u dat wenst? Dan kunt u kiezen voor een appartement in de aanleunwoningen of de Estea-appartementen.

Aanleunwoningen
Geschakeld aan het Gasthuis zijn 34 aanleunwoningen (waarvan enkele 2-persoonsappartementen). U betaalt de huur aan woningbouwvereniging WaardWonen; toewijzing geschiedt door het Servicepunt & Clientondersteuning. Daarnaast betaalt u zogeheten servicekosten voor de kosten van schoonmaak, tuinonderhoud, alarmeringssysteem e.d. In deze woning levert het Gasthuis zorg, variërend van lichte thuiszorg tot zwaardere verpleegzorg.

Estea-appartementen
18 appartementen onder hetzelfde dak als het Gasthuis waarvan 2 appartementen voor (echt)paren of 2 personen die graag samenwonen. U betaalt de huur aan Estea; toewijzing geschiedt door het Servicepunt & Clientondersteuning. In deze woning levert het Gasthuis zorg, variërend van lichte thuiszorg tot zwaardere verpleegzorg.

Indicatie
Voor alle woonvormen geldt dat u zich met een geldende indicatie aan kunt melden bij het Servicepunt & Clientondersteuning. Zij bespreken met u wat voor u de juiste woonvorm is, plaatsen u op de wachtlijst en wijzen woningen toe.

Print Friendly, PDF & Email