Maaltijden

De Gasterij
Sinds november 2013 heeft het Gasthuis een restaurant dat open staat voor alle ouderen in Millingen en omgeving. Het restaurant heet De Gasterij. De maaltijden worden dagelijks met verse producten bereid door de kok en in het restaurant aan een mooi gedekte tafel geserveerd. Wist u trouwens dat de keuken van het Gasthuis al een paar keer winnaar is geweest als ‘beste keuken in een verzorgingshuis’?

In het Gasthuis worden maaltijden in de appartementen geserveerd als het niet lukt aan te schuiven in de Gasterij. Bewoners van het Gasthuis, bewoners van de aanleunwoningen bij het Gasthuis en ouderen in Millingen aan de Rijn en omgeving zijn van harte welkom. Het restaurant is geschikt voor allen die sociale contacten met leeftijdgenoten willen, ondersteuning nodig hebben en beter willen eten. "Zien eten doet eten", is het motto en als je goed eet voel je je ook beter.

Gasten die niet in het zorgcentrum wonen, betalen € 9,30 voor een maaltijd met een voor-, hoofd- en nagerecht (alleen hoofdgerecht kost € 7,40). Ouderen uit Millingen aan de Rijn kunnen ook gebruik maken van de maaltijden en kosteloos gebruik maken van vervoer naar het Gasthuis. De gemeente Berg en Dal subsidieert het vervoer, dat verzorgd wordt door de SWOM. U heeft hiervoor wel een indicatie nodig.

Ouderen van Tafeltje-Dekje kunnen er ook voor kiezen een of meer dagen per week de maaltijd in het Gasthuis te nuttigen. Als u mee wilt eten, kunt een dag van te voren voor 11.00 uur uw komst per telefoon melden bij 0481-431644.

Maaltijden aan huis / Tafeltje Dek je
Bent u 65 jaar of ouder en is het voor u lastig om iedere dag een gezonde en warme maaltijd op tafel te zetten? Of bent u jonger en ernstig ziek of gehandicapt? Dan kunt u gebruik maken van Tafeltje-dekje van Het Gasthuis. Daarbij kunt u zelf bepalen op welke dagen van de week u gebruik wilt maken van deze service. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor één dag per week, voor een aantal weken (als u bijvoorbeeld net terugkomt uit het ziekenhuis) of zelfs voor een aantal maanden of jaren. In overleg is alles mogelijk.

Het Gasthuis verzorgt warme maaltijden die bij u thuis bezorgd kunnen worden (Tafeltje-dekje) voor € 9,30 per maaltijd bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht (prijspeil 2024). U kunt hiervoor een keuzemenu uitkiezen uit een lijst die u toegestuurd krijgt.

Vrijwilligers van Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn (SWOM) brengen de maaltijden aan huis bij ouderen in Millingen aan de Rijn, Kekerdom en Leuth. De kosten voor het bezorgen zijn 0,30 euro. Inwoners uit Kekerdom en Leuth betalen 1,15 euro bezorgkosten. Als u deze maaltijd thuis wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met de administratie van het Gasthuis, telefoonnummer 0481-431644 of per email info@gasthuismillingen.nl.

The breakfast-club: ontbijtservice in de Gasterij
De bewoners van het Gasthuis genieten iedere ochtend van een gezamenlijk ontbijtbuffet in de Gasterij. Het buffet omvat o.a. brood, verse broodjes, een gebakken of gekookt eitje, kaas, diverse soorten vleeswaren, muesli, yoghurt, fruit, vruchtensappen, koffie en thee.

Bent u ouder dan 65 jaar en woont u in Millingen aan de Rijn, Kekerdom of Leuth? Dan kunt u dagelijks tussen 07.30 en 09.30 uur aanschuiven bij het ontbijtbuffet voor maar € 1,70.

Samen eten, doet eten!
.

Wij horen graag van te voren of u komt ontbijten.
Dit kunt u doorgeven via de receptie, telefoon 0481 – 431644.
.

Print Friendly, PDF & Email