Servicevoorzieningen

In 2018 heeft Het Gasthuis een complete metamorfose ondergaan. Niet alleen de appartementen van de bewoners werden grondig aangepakt maar ook de algemene ruimtes zoals de Gasterij en een aantal ruimtes die sfeervol ingericht werden voor het gemak van onze bewoners.

Kapsalon
Het Gasthuis heeft een eigen kapsalon, ingericht en gerund door Mascha van Kapsalon Blom, De kapsalon ligt vlak bij de ingang van Het Gasthuis en bewoners kunnen hier, op afspraak, hun haar laten verzorgen.

Hulpmiddelenwinkel in het Gasthuis
Karin Benschop van Biketotaal Jos van Hees staat voor u klaar in het winkeltje waar u niet alleen terecht kunt voor de rolstoel- en rollatorservice maar ook voor ADL-hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen, douchekrukken, aantrekhulp steunkousen en nog veel meer. Bekijk het gehele assortiment op de website van de leverancier Vegro (www.vegro.nl). Wat niet wij niet voorradig hebben bestellen wij graag voor u! U hoeft hiervoor dus niet meer naar Nijmegen.

Tevens kunt u bij ons hulpmiddelen lenen die vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer u na een operatie tijdelijk een rolstoel nodig heeft of wanneer u gaat bevallen en bedverhogers nodig heeft. De openingstijden van het winkeltje zijn:
Maandag: 10.00-12.00 uur en 18.00-20.00 uur
Dinsdag: 15.00-17.00 uur
Woensdag: 10.00-12.00 uur
Donderdag: 15.00-17.00 uur
Vrijdag: 15:00-18:00
Zaterdag & zondag: gesloten

Buiten deze tijden iets nodig of met spoed? Neem dan contact op met Karin Benschop op 06 31939790. Ook de gastvrije collega's van de receptie van het Gasthuis Millingen helpen iedereen natuurlijk graag als de winkel net dicht zou zijn (op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur). Een mooie aanwinst voor de regio vanuit het Gasthuis, ook om mensen die dat graag willen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

Go Slow, het winkeltje van Albert Heijn
Bij de hoofdingang is een mini Albert Heijn ingericht, compleet met winkelmandjes, een vitrine voor gekoelde etenswaren en stellingen. De Albert Heijn-formule 'to go' is speciaal aangepast voor onze bewoners: 'go slow' is de naam van het winkeltje. Go Slow staat voor: ga op uw gemak boodschappen uitzoeken, rust tussendoor even lekker uit op een gemakkelijke stoel, maak gebruik van uw eigen 'personal shopper': het kan allemaal. Op iedere werkdag is het tussen 09.30 en 13.00 uur mogelijk dat bewoners hier hun boodschappen halen.


Bewoners die nog mobiel zijn, halen hier de boodschappen voor het ontbijt of de avondboterham. Zij worden hierbij vakkundig ondersteund door onze geweldige vrijwilligers. Het assortiment varieert van koekjes, snoep en verzorgingsartikelen tot frisdrank, vers(e) brood(jes), beleg en gebakjes. Er liggen tijdschriften, een molen met kaarten en ook postzegels worden verkocht. Bovendien heeft de bewoner inspraak: mist iemand een bepaald artikel dan zorgen wij ervoor dat dit artikel in het assortiment wordt opgenomen. Te veel gekocht om mee te nemen? Wij hebben een gratis bezorgservice! Duur? Welnee, wij hanteren dezelfde prijzen en acties als in de 'grote' AH-winkel.

Een afspraak met een pedicure?
In Het Gasthuis komen pedicures. U kunt zelf afspraken met een pedicure maken om tegen betaling uw voeten te laten verzorgen.

Opticien Mol
Regelmatig is opticien Mol uit Millingen aan de Rijn in de Gasterij te vinden waar bewoners met kleine reparaties aan bril of gehoorapparatuur terecht kunnen. Gratis! Voor grotere reparaties of een nieuwe bril zijn de bewoners welkom in de winkel van Opticien de Mol.


Bloedafname
Iedere donderdagochtend tussen 09.30 en 10.30 uur kunnen patiënten van huisartsengroep Milbergen in de Gasterij terecht voor het afnemen van bloed.

Print Friendly, PDF & Email