Vrijwilligers zijn bij ons
méér dan welkom.

Het is fijn om een ander te helpen! Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel in de zorg die we onze cliënten willen bieden. Je werk kan te maken hebben met individuele cliënten, maar ook van belang zijn voor Het Gasthuis in het algemeen.

Je kunt je op diverse manier als vrijwilliger inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het meedoen met kaarten of zingen, de verkoop in het winkeltje, het zetten van koffie of thee en een gezellig praatje met de bewoners, wandelen met of op bezoek gaan bij bewoners. Ook zijn er helpende handen nodig bij diverse activiteiten, zoals een bingo-avond, samen koken met bewoners of bij het kerstdiner.

Je hebt geen arbeidsovereenkomst en ontvangt geen salaris als vrijwilliger. Toch krijg je wel degelijk veel terug voor je inzet. In de eerste plaats een glimlach op de gezichten van de bewoners: dat is onbetaalbaar! Verder krijg je eventuele reiskosten vergoed en ben je verzekerd tijdens de vrijwilligersactiviteiten.

En natuurlijk is er ieder jaar een kerstpakket, een vrijwilligersavond en een hechte groep collega vrijwilligers die de kwaliteit van leven van de bewoners naar een hoger plan tillen en het leven een stukje mooier maken.

Heb je belangstelling voor een vrijwilligersfunctie neem dan contact met ons op. Een van onze welzijnscoaches maakt graag kennis in een persoonlijk gesprek. Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijkheden en er wordt samen gekeken wat het beste bij je past. Als je aan de slag gaat als vrijwilliger krijg je uiteraard een degelijke begeleiding en een samenwerkingsovereenkomst. In sommige gevallen kan een training worden gegeven.

Gasthuis Millingen heeft een vertrouwenspersoon om ongewenst gedrag door een collega, medewerker of bewoner bespreekbaar te maken. Vrijwilligers kunnen hier desgewenst gebruik van maken. De vertrouwenspersoon van het Gasthuis Millingen is Stephanie Vermeulen en is bereikbaar via sam.vermeulen@kpnmail.nl of 06 23391615

Print Friendly, PDF & Email